Over ons

Velen van ons gaan dagelijks met de auto naar het werk, zonder stil te staan bij waarom ze de auto pakken. Bij 4 miljoen forenzen in Nederland zit dit in het bloed. Alternatieve reismanieren zijn bij hen veelal onbekend, ondanks dat de problemen voor deze forenzen evident zijn: met één persoon per auto in ellenlange rijen stilstaan op dagelijkse basis (file) en in die tijd nog wat extra uitlaatgassen verbranden (luchtvervuiling), om vervolgens op de eindbestemming geen plek te vinden om de auto kwijt te kunnen (parkeerprobleem). En dit is nog maar een greep uit het scala dilemma’s.

Als deze problemen zo evident zijn, waarom verandert er dan niets? Dat komt doordat mobiliteit een erg moeilijk en bovenal persoonlijk thema is. Mensen het probleem laten inzien en vervolgens verleiden anders te reizen is ingewikkeld, maar niet onmogelijk.

Gedragsverandering, zeker op het gebied van mobiliteit, moet komen vanuit individuen zelf. Ze moeten het ervaren. Wij zijn als Reisbeweging dé specialist om individuen, organisaties en overheden met gedragsverandering te helpen. Dit doen we o.a. door het opzetten of co-initiëren van projecten, het doen van (journalistiek) onderzoek en het beïnvloeden van beleid.  Meer informatie? Mail ons!

Het Team

Stichting de Reisbeweging wordt geleid door een onafhankelijk en onbezoldigd bestuur, bestaande uit Gerard VesseurElske de Jong en Serge van den Berg. Deze bestuursleden hebben kennis van o.a. verkeer, vervoer, gedragsverandering en duurzaamheid binnen het bedrijfsleven, de overheid en op gedragsvlak.

Op dagelijkse basis werken er een aantal (freelance) experts, consultants en projectleiders- en medewerkers bij de Reisbeweging.

Gegevens De Reisbeweging

IBAN nummer: NL36 TRIO 0338 5453 95
BIC: TRIONL2U
KvK: Amsterdam 67929753
RSIN nummer: 857230542