Het Low Car Diet 2020

De grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland!

Wat is het Low Car Diet en waarom zou je meedoen?

Het Low Car Diet is een wedstrijd waarin deelnemers een maand lang zo duurzaam mogelijk reizen. Dit geldt zowel voor woon-werkverkeer, als voor zakelijke reizen. Elk jaar organiseren we een wedstrijd waar alle bedrijven en organisaties binnen Nederland aan mee kunnen doen. Dit jaar zal de wedstrijd van 14 september tot 10 oktober plaatsvinden. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

Als organisatie krijg je de kans om te onderzoeken hoe het reisgedrag van je medewerkers is. Daarnaast ontdek je tijdens het Low Car Diet hoe mobiliteit binnen jouw organisatie anders kan en welke voordelen dit oplevert: lagere kosten, fittere werknemers, minder parkeerproblemen én minder CO2-uitstoot.

Voor deelnemers is deze wedstrijd de ideale kans om hun vastgeroeste reisgewoontes te doorbreken en nieuwe manieren van reizen uit te proberen. Doordat ze worden uitgedaagd om duurzame keuzes te maken en hier direct voor beloond worden, doen zij daadwerkelijk ervaring op met nieuw reisgedrag. Dit is het begin van een blijvende gedragsverandering.

Vorig jaar deden tijdens het Low Car Diet a.s.r., Alfa-college, Arcadis, Flight Forum, Gemeente Aalsmeer, Gemeente Amstelveen, Gemeente Amsterdam, Meierijstad, Hogeschool Utrecht, Provincie Flevoland, Rijkswaterstaat, Royal Haskoning DHV, Stedin Groep, Strukton, UMC Utrecht, UMCG, Unilver, Universiteit Utrecht en Vivat mee. Samen reduceerden zij de uitstoot op het gebied van mobiliteit met 39%, wat gelijk staat aan ongeveer 51,5 ton CO2. Een prachtig resultaat, maar dat kan natuurlijk beter. En dat gaan we dit jaar doen!

Wat moet je als bedrijf of organisatie doen om mee te doen?

Als jouw bedrijf zich aanmeldt voor de landelijke campagne, gaan we samen zorgen dat we zoveel mogelijk impact gaan maken. Wij zullen jou ondersteunen in het motiveren van je werknemers om deel te nemen aan de wedstrijd, door middel van het verzorgen van een activatiedag, het leveren van promotiemateriaal en het regelen van een volledig verzorgde communicatie met de deelnemers. We organiseren een kick-off evenement en een slotevent, waar de winnaars hun prijzen in ontvangst mogen nemen.

Daarnaast brengen we jou in contact met leveranciers van diverse producten en diensten, zodat jouw werknemers andere manieren van reizen kunnen uitproberen. Tijdens het Low Car Diet krijgen alle deelnemers toegang tot de Fynch app, die automatisch de ritten zal registreren én duurzame keuzes direct beloont met coins. Deze coins zijn vervolgens in te wisselen in de coinshop voor leuke cadeaus en kortingen.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over het Low Car Diet? Kijk dan eens op de website hierover. Ook kan je altijd een berichtje sturen naar de organisatie van deze campagne, via info@lowcardiet.nl.